IP67 classificatie uitgelegd - IP67 FAQs - Industrial Physics IP67 classificatie uitgelegd - IP67 FAQs - Industrial Physics

Productaanvragen

Product(en) waarin ik geïnteresseerd ben

U heeft momenteel geen producten in uw winkelwagen, ga verder met browsen en selecteer een of meerdere producten.

Offerte aanvragen

Ga door met browsen

Kennisbank

IP67 classificatie uitgelegd – IP67 FAQs

IP67: Veel gestelde vragen

IP67 wordt vaak gebruikt voor consumentenelektronica die we allemaal kennen en waarderen – van flatscreen-tv’s tot draagbare luidsprekers of fitnesshorloges – en is vaak een essentieel onderdeel van het fabricageproces. Hebt u vragen over hoe het werkt of waarom uw product er baat bij zou kunnen hebben? Duik in onze FAQ’s.

Hier volgen enkele van de meest gestelde vragen over een van de meest prominente classificaties voor elektronica.

Wat is IP67?

IP67 is een van de classificaties die door de Internationale Elektrotechnische Commissie zijn vastgesteld om het beschermingsniveau van een apparaat te bepalen. Het is een beschermingsklasse die kijkt naar het binnendringen van vaste stoffen, zoals stof, en water.

Een IP67-rating betekent dat een product stof- en waterdicht is, wanneer het gedurende 30 minuten in water van maximaal 1 meter wordt ondergedompeld.

Welke producten kunnen met IP67 worden getest?

IP67-testen kunnen worden gebruikt om een enorm scala aan producten te beoordelen, van individuele draadkabels tot kleine hightechproducten zoals slimme horloges of grotere elektronica zoals tv’s. Het kan bijzonder nuttig zijn voor het soort elektronische apparatuur dat waarschijnlijk aan diverse elementen zal worden blootgesteld, zoals een draagbare luidspreker voor thuisgebruik die geschikt is voor badkamers en keukens, of draadloze oordopjes voor in de sportschool.

Hoe waterdicht zijn producten met een IP67-classificatie?

Producten met een IP67-classificatie zijn bestand tegen het binnendringen van water tot een diepte van 1 meter, wanneer ze maximaal 30 minuten ondergedompeld zijn. Dit maakt het een gewenste rating voor alles van robuuste draagbare luidsprekers tot mobiele telefoons – je weet nooit wanneer een smart phone gaat een duik nemen in het vuile afwaswater, bijvoorbeeld!

Wat is het verschil tussen IP67 en IP68?

Voor IP67 wordt het waterdichte deel van de classificatie aangeduid met de “7”. Dit laat de consument weten dat het toestel bestand is tegen water, zelfs wanneer het tot 30 minuten lang op een diepte van 1 meter wordt ondergedompeld. Bij IP68 is het toestel beschermd tegen water gedurende veel langere perioden van onderdompeling en op grotere diepten – deze moeten door de fabrikant voor elk product worden aangegeven.

Voor meer informatie over de ins en outs van elke beschermingsgraad, kunt u onze IP-gradengrafiek raadplegen.

Wat is het verschil tussen IP67 en IPX7?

Het eerste cijfer in de IP-classificatie heeft betrekking op het binnendringen van vaste stoffen, zoals zand of stof, terwijl het tweede cijfer betrekking heeft op het binnendringen van water. De “X” betekent geen bescherming tegen stof en de “6” betekent dat iets als stofdicht is geclassificeerd. Terwijl de “7” in IP67 staat voor bescherming tegen onderdompeling in water tot 1 meter gedurende maximaal 30 minuten. IP67 en IPX7 hebben dus dezelfde waterdichtheid, maar een verschillende bescherming tegen stof.

Volledig ondersteunende binnendringingstesten van Industriële Fysica

Onze experts staan klaar om u in elke fase te helpen – van een eerste aanvraag tot het installeren van een nieuwe testmachine of het aanbieden van doorlopend onderhoud. Klaar om meer te weten te komen? Neem contact met ons op.