IP-beschermingsgrafiek - Ingress Protection-beschermingsgrafieken - Industrial Physics IP-beschermingsgrafiek - Ingress Protection-beschermingsgrafieken - Industrial Physics

Productaanvragen

Product(en) waarin ik geïnteresseerd ben

U heeft momenteel geen producten in uw winkelwagen, ga verder met browsen en selecteer een of meerdere producten.

Offerte aanvragen

Ga door met browsen

Kennisbank

IP-beschermingsgrafiek – Ingress Protection-beschermingsgrafieken

IP-classificatiekaart: De binnengids

De IP-waarde is bedoeld om u te laten weten hoe gevoelig een product is voor het binnendringen van water of vaste deeltjes zoals stof of zand. IP staat voor ingress protection (bescherming tegen binnendringing) en testen is essentieel als u wilt weten hoe waterbestendig of afgedicht uw producten zijn. Het is de industrienorm voor het testen van alles van stopcontacten tot hoogtechnologische consumentenelektronica zoals fitnesshorloges of telefoons.

Ingress protection ratings begrijpen

Er zijn verschillende IP-classificaties om aan te geven in welke mate een product bestand is tegen binnendringing. De classificatie is verdeeld in afzonderlijke letters of cijfers, waarbij elk cijfer u iets anders vertelt over de weerstand van het product.

• Elke classificatie begint met IP, om aan te geven dat het gaat om bescherming tegen binnendringing.
  • Het wordt gevolgd door een cijfer dat de mate van bescherming tegen binnendringen van vaste stoffen aangeeft.
  • Vervolgens ziet u een cijfer dat aangeeft hoe beschermd het product is tegen het binnendringen van water.

IP-grafiek

Bescherming tegen SOLIDSBescherming tegen WATER
0/XGeen bescherming0/XGeen bescherming
1Beschermd tegen vaste voorwerpen groter dan 50mm, zoals een hand.1Beschermd tegen verticale waterdruppels.
2Beschermd tegen vaste voorwerpen groter dan 12,5 mm, zoals een vinger.2Beschermd tegen waterdruppels die onder een hoek van 15 graden landen.
3Beschermd tegen vaste voorwerpen groter dan 2,5mm, zoals een schroevendraaier3Beschermd tegen waterstralen van een hoek van 60 graden.
4Beschermd tegen vaste voorwerpen groter dan 1,0 mm, zoals een naald4Beschermd tegen opspattend water vanuit elke hoek.
5Beschermd tegen stof, biedt voldoende bescherming om ernstige schade door stof te voorkomen5Beschermd tegen waterstralen vanuit elke hoek.
6Stofdicht, volledig beschermd tegen het binnendringen van stof6Beschermd tegen krachtige waterstralen en zware zeeën.
7Beschermd tegen onderdompeling in water van 150 mm tot 1 meter gedurende maximaal 30 minuten.
8Beschermd tegen langdurige onderdompeling in water, exacte diepte afhankelijk van de specificaties van de fabrikant.
9Beschermd tegen water van hoge druk en temperatuur, zoals geconcentreerde stralen.

Om de rating te begrijpen, kijkt u eerst naar het eerste cijfer in de kolom links en dan naar de kolom rechts. Een IP67-classificatie laat u bijvoorbeeld weten dat de componenten in een elektronisch product of apparaat voldoen aan de standaardclassificatie voor de bescherming tegen binnendringing (IP) van consumentenproducten, wat betekent dat ze stofdicht zijn en beschermd zijn tegen onderdompeling in water tot 1 meter gedurende maximaal 30 minuten.

IP testen met Industriële Fysica

Bij Industrial Physics weten we dat u erop moet kunnen vertrouwen dat uw elektrische gebruiksgoederen of andere water- en stofbestendige producten bestand zijn tegen de spanningen en uitdagingen van het dagelijkse leven. Dankzij ons jarenlange onderzoek en onze expertise zijn wij perfect geplaatst om u te helpen de IP-testoplossing voor uw producten uit te werken, of u zich nu in de onderzoeksfase bevindt of routine QA-tests uitvoert. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.