Beste IP67 testprocedure - Industrial Physics Beste IP67 testprocedure - Industrial Physics

Productaanvragen

Product(en) waarin ik geïnteresseerd ben

U heeft momenteel geen producten in uw winkelwagen, ga verder met browsen en selecteer een of meerdere producten.

Offerte aanvragen

Ga door met browsen

Kennisbank

Beste IP67 testprocedure

Wat is de beste IP67-testprocedure?

IP-ratings, ook bekend als beschermingsratings tegen binnendringing, worden vastgesteld door de Internationale Elektrotechnische Commissie en laten u weten hoe goed een product bestand is tegen binnendringing van water of vaste stoffen. IP67 is de standaardnorm voor consumentenelektronica, die bestand moet zijn tegen gemorste vloeistoffen en stoffige omgevingen in het dagelijks leven.

Van een afhaalkoffie die op een smartphone druppelt tot luidsprekers voor thuis in een keuken of woonkamer, er zijn veel bedreigingen voor onze technologie. IP67-testen zijn de beste manier om te weten of uw producten aan de gestelde eisen zullen voldoen.

Voor meer informatie over de verschillende IP-waarderingen, kunt u onze handige IP-waarderingstabel raadplegen. Of lees meer over waar en wanneer testen nuttig kunnen zijn in onze volledige gids over IP-testen.

Onze innovatieve en effectieve aanpak van IP67 testen

De traditionele IP67-testmethoden zijn kostbaar, tijdrovend en destructief. De producten worden in water gelegd en met behulp van methoden zoals het meten van de ontsnappende luchtbellen of van de schade aan het inwendige van het product wordt nagegaan of er sprake is van gebreken of lekken.

Onze gelijkwaardige IP67-testoplossing werkt door een gesloten ruimte (de “kamer”) rond het toestel te creëren voordat druk wordt uitgeoefend. Hierdoor ontstaat een drukverschil over de niet-poreuze productwanden en afdichtingen. Eenmaal gestabiliseerd, kunnen wij de luchtbeweging meten van de hogere druk (in de kamerruimte) naar de lagere druk (in het testgedeelte), zodat wij kunnen zien of er een lekroute is zonder dat wij daarbij het toestel hoeven te vernielen.

Ons proces kan worden gebruikt om tot zeer hoge gevoeligheidsniveaus te testen, door de grootte van het volume van de lege ruimte in de testkamer aan te passen. Hoe kleiner het volume van de lege ruimte, hoe gevoeliger de lektest. De testkamer kan zo worden geconfigureerd dat hij de afmetingen en vorm van de te testen elektronica en apparaten zo dicht mogelijk benadert, zodat u het volume van de lege ruimte kunt minimaliseren en tegelijk de gevoeligheid kunt maximaliseren. U krijgt dus niet alleen herhaalbare testresultaten, de test kan zelfs microlekken opsporen.

Voordelen van onze luchtlektests

Onze luchtlektests voldoen niet alleen aan de IP67 normen:

• Niet-destructief. Dat wil zeggen dat het apparaat na het testen kan worden gerepareerd of herwerkt
  • Is efficiënt. Lucht heeft een veel lagere dichtheid en viscositeit dan water, zodat het tot 25 keer sneller kan doordringen in lekwegen
  • Is snel. Met instrumenten met hoge resolutie kan de testtijd worden teruggebracht tot enkele seconden per eenheid
  • Is flexibel. De testsystemen kunnen worden gerangschikt om configuraties voor het testen van meerdere onderdelen mogelijk te maken.

De IP67-luchtlektestoplossingen voor uw bedrijf

Als onderdeel van de Industrial Physics-familie zijn wij verheugd twee TME-testproducten aan te bieden die ideaal zijn voor onze IP67-equivalente luchtlektestoplossing. TME Worker integra™ en TME Solution™ apparaten bieden subtiele verschillen en voordelen voor uw bedrijf die we graag met u doornemen. Klaar om meer te horen? Neem contact op met een van onze experts